Ponedjeljak, 15. Studeni

Neka vaš vrt živi i u jeseni

Jesen je doista jedno od najkoliričnijih doba i pruža mnoge mogućnosti za uživanje u vašem vrtu prije nego dođe zima. Neka vaš vrt oživi s biljkama i u hladnijim danima. Sada nije vrjeme, da završavamo našu vrtlarsku sezonu.

Usitnjeno lišće poslužit će kao prirodno gnojivo

Pripremite vrt na novu sezonu. Nemojte bacati otpalo lišće u smeće, iskoristiti za dobrobit vašeg vrta. Uobičajena je praksa, da ljudi grabljama pokupe lišće na hrpe, pakiraju ga u vreće i odvozu na lokalno smetlište. Kompostiranje će lišće pretvoriti u nešto što zapravo možete koristiti u svom vrtu, umjesto da ga pustite da trune na odlagalištu.

Nemojte misliti, da na jesen možete prestati zalijevati travu. Uz košenje trave do optimalne visine, gnojenje i grabljenje lišća, pravilno zalijevanje jedan je od najkritičnijih aspekata njege travnjaka za jesen. Trava i dalje raste dobar dio jeseni, čak i ako ne vidite toliki rast na vrhu.

Koliko god bilo važno zalijevati travnjak u jesen dok se zemlja ne smrzne, jednako je važno ne zalijevati ga. Prekomjerno zalijevanje može naštetiti korijenskom sustavu trave, a višak vlage može dovesti travnjak u opasnost od gljivičnih bolesti.

Natrag

Povezani proizvodi

-5%
529,99 €
503,49 €
KAW BG45
U zalihi